Hârtie=Terapie
În această eră a tehnologiei avansate e ușor să scrii. Te așezi într-o poziție de 90 de grade, întinzi mâinile spre tastatura calculatorului și scrii. Apeși tastele. Este atât de simplu. Prima schiță a "Jurnalului Soldatului Rănit" am scris-o la ora 7 dimineața în autobuz pe drum spre școală, pe telefonul Nokia recent achiziționat. Aveam la dispoziție 20 de minute (cel mult) și un număr limitat de caractere. Lumea din jurul meu a încetat să existe pentru că eu nu vedeam și nu auzeam nimic. Eu eram ocupată cu scrisul. Degetul mare a luat-o razna apăsând pe taste, iar la un moment dat, când povestea devenise mai palpitantă, s-a blocat și telefonul. Am încălcat limita caracterelor disponibile într-un mesaj? Nu-i bai. Încep altul cât mai repede pâna nu uit ce trebuie să scriu. Cele 2 sau 3 mesaje erau salvate la 'Drafts' îndată ce am ajuns la școală. Întreaga zi am contemplat asupra textului cu frica de a nu uita de el când ajung acasă. Evident că uitasem complet, însă mă bucur că mi-am adus aminte de el seara și l-am dezvoltat. Cele 2-3 paragrafe s-au transformat în 2 pagini. Cea mai lungă proză scrisă de mine până atunci. Eram încântată de ceea ce a ieșit. Era atât de bun si perfect textul pentru mine încât nu avea să-l citească nimeni...deocamdată. Poate niciodată. Simțeam că este prea intim și voiam să rămână secret, însă nu înainte să aflu o părere sau două despre ceea ce am scris.
Am decis să scriu în continuare. Să nu mă opresc. Așa cum am continuat povestea, am dezvoltat schița și din 2 pagini am facut 100; la fel pot face și acum. Nu sunt fană textelor lungi. Pentru mine "cuvântul" trebuie sa fie scurt și concis. Așa îmi place să și scriu. Am decis să las lumea să (mă) citească, chiar dacă textele mele nu sunt perfecte, gramatical corecte sau mai știu cum... Iar ca și o deviere de la "cursul vieții" contemporan, am decis să apelez la pix și hârtie, nu la telefoane sau calculatoare. Astăzi mă simt simplă, naturală, obișnuită. Ca și acest text. Pentru mine un cuvânt pus pe hârtie înseamnă o rază de soare. Nu mă interesează complexitatea sau etimologia lui, ci recunoașterea lui. A-ți recunoaște remediul este țelul vieții...azi.
Bătrânul Nokia îmi este drag și este mereu lângă mine, însă azi hârtia are o valoare mai mare. Azi fac terapie cu hârtie!
Comments
Post a Comment